Banner-proves 15-01 16-01

En l'actualitat existeixen prop de cinc-centes favelas a la ciutat de Rio de Janeiro, un terç de la població total, amb una taxa de creixement demogràfic del 7,5%. Exemple és la favela Rocinha, originada als anys quaranta, on els dos-cents mil habitants, sense títol de propietat sobre les cases en les que arriben setanta anys visquen amb un salari mensual familiar per sota dels dos-cents euros.

Solidària és una plataforma creada per facilitar que projectes solidaris de Rio, troben solucions a les diferents problemàtiques sorgides.

L'objectiu d'aquest projecte és trobar patrocinadors per beneficiar a un grup de líders comunitaris amb petits projectes com: asils pels ancians, guarderies, tallers d'ocupació, grups d'esplais, centres de salut, sales d'informàtica, i un llarg etcétera.

"Mulheres do Rio. Arte de Vivir" serà una exposició artística que vol sensibilitzar a les societats d'una realitat moltes vegades ignorada pels "mass media". La realitat de les favelas brasileres, allunyada d'estereotips creats per obres com "Ciudad de Dios". Diferents fotografies de les líders comunitàries, exposades en caixes de llum i acompanyades d'un breu text que explica de forma emotiva la seva biografia i que servirà com a fons d'inspiració de diferents obres artístiques. Escultures, pintures, poemes, fotografies, cançons...de creadors i artistes de tot arreu. Hi haurà una maqueta representativa d'una favela amb els seus diferents habitatges. Aquestes s'il·luminaran cada vegada que un visitant faci una donació totalment voluntària. I en una sala contínua es passaran curtmetratges i documentals de la vida dels líders (tot això acompanyat pels tres estils més famosos de música brasilera).

Volem que el visitant de l'exposició tingui l'oportunitat de sensibilitzar-se davant el dia a dia d'aquestes dones, que enmig d'un ambient tan difícil han arribat a esdevenir com autèntics líders socials.