fbpx

Notícies i novetats

Blog

Xarxes socials, com es viralitza un contingut?

xarxes socials

Avui en dia, les xarxes socials són una eina fonamental per a la difusió de continguts.

Quan el contingut es difon ràpidament de persona a persona, així com un “virus”, es considera contingut viral. La persona troba un vídeo, o una publicació en una xarxa social, o una entrada de bloc divertida o molt interessant i la comparteix amb algú o etiqueta a diversos amics.

A partir d’aquí, es comparteix una vegada i una altra.

Però, com aconseguir que un contingut es viralitzi i arribi a molta gent?

Primer de tot, cal tenir en compte que la viralització no és una cosa que es pugui controlar del tot, sinó que depèn de molts factors que no sempre es poden preveure.

Un contingut viral ha de ser impactant, original i creatiu, perquè cridi l’atenció de molts usuaris i acabin compartint-ho.

Fomentar que els usuaris participin en el teu contingut, bé donant la seva opinió, valorant-se o fins i tot animant que el comparteixin, interactuant, ajuda a viralitzar-ne el contingut.

No obstant això, hi ha algunes coses que es poden fer per augmentar les probabilitats de viralització:

Contingut de qualitat:

El contingut ha de ser atractiu, útil, original i diferent per destacar entre la gran quantitat de continguts que es publiquen cada dia a les xarxes.

Segmentació del públic:

Cal saber a qui va dirigit el contingut i on es pot trobar aquest públic. Així es poden triar les xarxes socials adequades i les estratègies de difusió més efectives.

Hashtags: Aquestes etiquetes permeten agrupar continguts que tracten el mateix tema, per la qual cosa és important triar-los bé i utilitzar-los de forma correcta.

Imatges i vídeos:

Les imatges i els vídeos són més atractius que el contingut escrit i tenen més probabilitats de ser compartits.

Horaris d’activitat:

Cal conèixer els horaris en què el públic objectiu està més actiu a les xarxes socials per publicar el contingut en el moment adequat.

Interacció:

La interacció amb els usuaris és clau per fomentar la viralització del contingut. Respondre als comentaris i incentivar la participació en el contingut pot fer que aquest sigui més compartit.

Influencers: La col·laboració amb influencers o persones amb molts seguidors a les xarxes socials pot fer que el contingut arribi a molta més gent.

No hi ha una fórmula màgica per a la viralització de continguts a les xarxes socials, però seguir aquestes pautes pot ajudar a augmentar les probabilitats d’èxit.

El contingut de qualitat, la segmentació del públic, l’ús adequat dels hashtags, les imatges i vídeos, els horaris d’activitat, la interacció amb els usuaris i la col·laboració amb influencers són claus per aconseguir una millor difusió del contingut.

Sens dubte, el rei de la viralització són els vídeos, el contingut que es viralitza de forma més senzilla actualment, assolint que milions de persones a tot el món els visualitzin i comparteixin en xarxes socials i altres canals de comunicació digitals.

Vols saber una mica més de xarxes?, clic en aquest enllaç.

 

Domini Premium, què és?: Com millorar la teva presència en línia
Apple treballa en eines d'IA que podrien desafiar OpenAI i Alphabet.
Hola, et podem ajudar?