fbpx

Notícies i novetats

Blog

4 canvis en el comportament dels consumidors que han transformat el comerç

4 canvis en el comportament dels consumidors que han transformat el comerç

Insights de búsqueda de Google Trends

La pandèmia del coronavirus ha accelerat els canvis en el comportament dels consumidors, i això ha suposat nous reptes per a les empreses. La nostra recopilació actualitzada de tendències de cerca de EMEA, que extraiem de Google Trends, posa de manifest els canvis més importants en el comportament dels consumidors perquè puguis continuar sent útil i rellevant per als teus clients durant aquesta situació sense precedents.

En els primers sis mesos de la crisi en EMEA analitzem com es guanyava la vida la gent i el que feia, sabia, sentia i aprenia. Ara, de cara a la recuperació econòmica i l’impacte després de les crisis de la COVID-19, han sorgit tendències de comportament a llarg termini.

Han sorgit quatre temes generals:

  1. Els consumidors estan obligant les empreses a innovar
  2. Les expectatives dels consumidors són iguals en totes les categories de productes
  3. Els consumidors tenen una major necessitat d’informació en tot moment
  4. Els consumidors estan impulsant grans canvis en la demanda

Encara que aquests temes són transversals, aquest mes en particular les tendències de cerca han ressaltat el seu impacte en el sector minorista. Aquestes són alguns dels aspectes clau:

  • Ha augmentat l’interès de cerca per alternatives al que els consumidors feien abans en persona, com a “gimnàs virtual”.
  • Les expectatives de servei són iguals en totes les categories; per exemple, ara també es demana “abonament orgànic a domicili”.
  • Els consumidors volen informació precisa en tot moment, per la qual cosa és més important que mai que les botigues actualitzin constantment les dades de les seves plataformes digitals.
  • La transformació digital accelerada ha fet que augmenti l’interès de cerca per nous productes i categories, posant de manifest la importància d’estar al dia amb els canvis en la demanda.

 

1. Els consumidors estan obligant les empreses a innovar: augmenten les cerques d’alternatives virtuals, aplicacions i codis QR

A causa de les mesures de confinament i al tancament de botigues, l’acceleració de la transformació digital dels consumidors durant la crisi de la COVID-19 ha fet que sorgeixin solucions innovadores per a afrontar nous desafiaments. Les empreses han hagut de recórrer a la seva creativitat per a ajudar als clients i oferir-los el servei al qual estaven acostumats. Hem vist com les descàrregues d’aplicacions de diferents categories han augmentat quan els consumidors buscaven aplicacions nínxol per a satisfer les seves noves necessitats immediatament. A més, han augmentat les cerques de “proves virtuals” i han tornat a ser d’ús comú els codis QR.

Segons Google Trends, en els últims sis mesos hi ha hagut pics de cerca de termes com a “aplicacions” (“افضلتطبيقتوصيل”) a l’Aràbia Saudita, “app de bici” (“fiets app”) a Bèlgica i “app de compra online” (“online shopping app”) a Sud-àfrica. A més, a mesura que es reforçaven les restriccions de mobilitat, els consumidors han usat cada vegada més els canals digitals com a alternativa. Això ha fet que augmenti l’interès de cerca per “prova virtual” (“virtual try on”) i “concurs en pub virtual” (“virtual pub quiz” al Regne Unit; “escàner de codi qr” (“qr code scannen”) a Alemanya; i “codi QR” (“codice qr”) a Itàlia.

 

2. Les expectatives dels consumidors són iguals en totes les categories de productes: augment de necessitats de lliurament en categories nínxol i codis promocionals

A causa de l’acceleració de la transformació digital durant la pandèmia, els consumidors han desenvolupat expectatives digitals molt més altes que les que tenien abans. Aquestes, a més, s’apliquen a totes les categories de productes i als diferents sectors. Entre altres coses, demanden rebre en el seu domicili articles tan específics com “abonament”, i ha augmentat la demanda de “codis promocionals” en noves categories.

Pel que fa als lliuraments de productes nínxol, l’interès de cerca demostra que els consumidors en particular han aprofitat aquest servei per a mantenir el contacte amb amics i familiars, celebrar ocasions especials en un moment sense precedents o treure el màxim partit als espais exteriors de les seves cases. A Google Trends, veiem un augment de les cerques de “viver amb lliurament a domicili” (“vivaio consegna a domicili”) a Itàlia; “abonament a domicili” (“compost delivery”), “te a domicili” (“afternoon tea delivery”) i “globus a domicili” (“balloon delivery”) al Regne Unit; “flors a domicili” (“*משלוחיפרחים”) a Israel; i “xocolata a domicili” (“livraison chocolat”) a França.

Amb l’augment de les compres online de més categories de productes que mai, no ha de sorprendre’ns que els consumidors hagin començat a buscar cada vegada més codis promocionals i per a noves categories. Segons Google Trends, ha augmentat l’interès de cerca per “codi de descompte” (“discount code”) en la categoria de llar i jardí al Regne Unit, “código descuento” a botigues i menjar domicili a Espanya, i “codi promocional” (“code promo”) en la categoria de roba a França.

 

3. Els consumidors tenen una major necessitat d’informació en tot moment: botigues “a prop” i què fer o no

Per la incertesa i els canvis normatius durant la crisi, també s’ha incrementat la necessitat dels consumidors per rebre informació precisa en temps real. Això s’aplica especialment a les botigues, ja que els consumidors han estat buscant informació sobre la reobertura de botigues de la seva zona, què fer o no a l’hora de comprar, i quina és l'”hora més tranquil·la per a comprar”. Per això, ara és més important que mai que les botigues actualitzin constantment aquesta informació en totes les seves plataformes digitals.

En particular, ha augmentat l’interès de cerca per llocs “prop de mi”, ja que els consumidors han volgut cobrir les seves necessitats en la seva zona. També s’han incrementat les consultes sobre la reobertura de botigues i serveis. Entre les cerques específiques estan “botigues prop de mi” (“shop near em”) a Sud-àfrica; “saló prop de mi” (“salon near em”) als Unió dels Emirats Àrabs; “obren els dentistes” a Espanya; “centres de reciclatge oberts” (“recycling centris open”) al Regne Unit; “, “obertura d’estudis de manicura” (“nagelstudios öffnen”) a Alemanya; i cerques més generals “prop de mi” a Itàlia (“vicino a em”) i a Espanya (“cerca de mi”).

Juntament amb l’element local, els consumidors també han volgut saber coses específiques, com si podien comprar junts i quins eren els horaris d’obertura dels establiments. Segons Google Trends, ha augmentat l’interès de cerca per “podem fer la compra junts” (“peut on faire ses courses a deux”) a França, “hora més tranquil·la per a comprar” (“quietest estafi to go shopping”) al Regne Unit; i “horari d’obertura ” a Polònia (“otwarcia sklepów”), a Dinamarca (“åbningstider påske”) i a Suècia (“öppettider påsk”).

 

4. Els consumidors estan impulsant grans canvis en la demanda: augment de cerques de noves categories i productes

A causa de les restriccions i al fet que els consumidors han hagut de satisfer les seves necessitats de compra online, hi ha hagut un canvi en la demanda de noves categories i productes. Des de l’inici de la pandèmia, les cerques de les categories de llar i jardí i dispositius electrònics s’han incrementat, a més de l’interès per productes per a ajudar els consumidors a entretenir-se i mantenir ocupats als seus fills, juntament amb articles per a estar més còmodes a casa.

Segons Google Trends, ha augmentat l’interès de cerca per dispositius electrònics “per a nens” (“for kids”) al Regne Unit; llits, joguines, etc. “per a gossos” a Espanya; “jocs per a nenes” (“jeux de fille”) i “home cinema” (“home cinéma”) a França; ioga, cuina turca, etc. “per a principiants” (“für anfänger”) i “monitor 4k” (“4k monitor”) a Alemanya; “preus de pantalles” (“اسعارشاشات”) a Egipte; “robot aspirador” (“robot aspirapolvere”) a Itàlia; i “smart TV HD led” (“hd smart led tv”) a Turquia.

 

Descobreix més tendències de comportament entre els consumidors

Pots consultar tots els anàlisis de tendències recents a la nostra col·lecció de insights sobre cerques. Encara que oferim una visió actualitzada regularment de les tendències i els canvis en el comportament dels consumidors de EMEA, és possible que vulguis revisar aquesta informació amb més freqüència o consultar la d’un país o regió específics. Si vols veure més dades, consulta aquests 10 consells per a usar Google Trends. En introduir una paraula clau o un tema, podràs descobrir el que busquen usuaris de tot el món pràcticament en temps real.

 

Via Think with Google.

Marketing digital per la recuperació econòmica després de la pandèmia
Com poden optimitzar els comerços la seva experiència de compra online en un món on prima el digital

Publicacions relacionades

Hola, et podem ajudar?