fbpx

Notícies i novetats

Blog

The Climate Crisis Font: una tipografia per a conscienciar sobre el canvi climàtic

The Climate Crisis Font: una tipografia per a conscienciar sobre el canvi climàtic

Per a conscienciar sobre la realitat del canvi climàtic i les catastròfiques previsions que estimen els experts en aquest assumpte, el diari finlandès Helsingin Sanomat ha llançat «The Climate Crisis Font». Es tracta d’una tipografia que reflecteix el ritme de l’escalfament global a través del gruix de les seves lletres.

Creada per TBWA\Hèlsinki, aquesta font variable es pot descarregar de manera gratuïta des d’un microsite que el diari ha creat per a l’ocasió. En ell, expliquen el procés de creació d’aquesta tipografia, el disseny de la qual està basat en les dades del National Snow and Hissi Data Center i les prediccions de l’IPCC.

D’aquesta manera, el pes més gruixut d’aquesta font representa l’extensió mínima del gel marí de l’Àrtic l’any 1979, quan van començar els mesuraments per satèl·lit. Mentrestant, el pes més lleuger d’aquesta tipografia representa el pronòstic de l’IPCC per a 2050, quan s’espera que el mínim del gel marí de l’Àrtic s’hagi reduït a només el 30% de l’extensió de 1979.

«La nostra missió és fer comprensibles els assumptes complexos i, atès que veure és creure, volíem reforçar les converses sobre el canvi climàtic amb una cosa concreta comprensible a l’instant», explica Tuomas Jääskeläinen, director d’art de Helsingin Sanomat. Així, la tipografia està dissenyada com una forma més tangible i visual de comunicar el canvi climàtic ja que els humans «hem estat programats per a reaccionar més a les amenaces que podem observar fàcilment».

Aquesta font ha estat utilitzada pel periòdic en una col·lecció d’articles centrats en el canvi climàtic i tenen la intenció d’usar-la en futurs projectes sobre el medi ambient.

The Climate Crisi Font: una tipografia per a conscienciar sobre el canvi climàtic
The Climate Crisi Font: una tipografia per a conscienciar sobre el canvi climàtic
Bizum per a empreses: una eina per a pagaments en e-commerce
Marketing digital per la recuperació econòmica després de la pandèmia

Publicacions relacionades

Hola, et podem ajudar?