fbpx

Notícies i novetats

Blog

Ajudes a la transformació digital

Ajudes a la transformació digital de las empreses

Digitalitzar-se o morir: amb ajudes no tens excuses

Si t’interessa digitalitzar el teu negoci i no saps quines ajudes o subvencions pots sol·licitar, en aquest post et parlarem de les possibilitats que tens.
Però abans et direm per què és important que facis aquesta transformació.

Per què has de digitalitzar el teu negoci?

És evident que la societat actual és 99% digital. La majoria dels clients als quals vol dirigir-se una empresa estan contínuament en Internet. Ja sigui accedint a cercadors com a través de perfils en xarxes socials. Per tant, el món digital és una oportunitat perquè les organitzacions puguin dirigir-se en qualsevol moment, horari i plataforma al seu públic. La comunicació i relacions són més efectives entre tots dos.

A més, la digitalització suposa per a les empreses una manera d’optimitzar els processos i guanyar en productivitat.

Cal destacar que la transformació digital no implica únicament crear una web o processar tots els documents, factures i contractes a través de dispositius. La transformació digital és una ESTRATÈGIA. S’han d’establir uns objectius, triar la tecnologia que s’ha d’implantar d’acord amb aquests objectius i seguir un pla de comunicació i promoció incloent els canals digitals que s’han seleccionat.

Aquesta transformació implica una inversió inicial de temps i recursos que no trigarà a donar els seus fruits. Així que, si creus que el teu negoci compleix aquests requisits i estàs llest per a la digitalització continua llegint, perquè et comptem quines opcions tens per a sol·licitar ajudes.

“Assessors digitals”

En 2019 ja són 260 pymes, de diferents comunitats, les que han rebut un màxim de 5.000 euros per a l’assessorament i el confinament d’aquestes. Aquestes ajudes han estat gestionades pel Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE), a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

La iniciativa, que ha destinat 1.258.750 euros a la millora dels processos de les pimes, neix sota el lema “una manera de fer Europa”. És a dir, la seva intenció és la d’incrementar la competitivitat de les empreses tant en l’àmbit nacional com internacional.

La convocatòria rep el nom “Assessors digitals” i el seu objectiu principal és la transformació digital de les pymes. Us facilitem l’enllaç per a accedir punxant sobre aquesta frase.

Inversió en innovació

El Ministeri d’Economia i Empresa convoca les ajudes AEESD com a inversió en I+D+i. També, compta amb el Pla de Recerca Científica i Tècnica d’Innovació 2017-2020, l’objectiu de la qual és promoure la digitalització dels organismes de recerca.

Els beneficiaris d’aquestes ajudes són:

  • Empreses
  • Organismes de recerca
  • Agrupacions o associacions empresarials

Les ajudes es concedeixen en forma de subvencions, préstecs o ambdues. I les activitats que se subvencionen atenen la recerca industrial (nous coneixements, productes, serveis o millorar els existents) i, d’altra banda, al desenvolupament experimental (adquirir, configurar i emprar aquests coneixements i tècniques ja existents).

Et pot interessar:Ajudes a la creativitat

Si tens un negoci a Catalunya hem d’explicar-te que a l’abril es van publicar les noves bases de concessió d’ajudes i subvencions a empreses i negocis des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Si tens interès a saber més, et deixem l’enllaç al post a continuació: https://www.lacentraldelnegocio.com/subvenciones-emprendedores-2019/

marlon branding, desembre 2019

Sabem el que passarà el 2020. I tu?
Si vols ser el primer, BERT t'interessa

Publicacions relacionades

Hola, et podem ajudar?