fbpx

Notícies i novetats

Blog

Tendències en branding per al 2022

Tendències en branding per al 2022

El desenvolupament d’estratègies coherents, el propòsit (real) i la fi del ‘logocentrisme’, són algunes de les claus que marcaran les tendències per al 2022 segons els lectors i els experts consultats.

 

1. El branding, eina clau al 2022

Així ho manifesta el 67% dels enquestats, que consideren que el branding tindrà molta més importància. Una dada significativa. Sobretot, si tenim en compte que tan sols el 5% i 2% consideren que tindrà poca o gens d’importància, respectivament.

Aquesta percepció positiva ens porta a la següent anotació. Al 2022 hi haurà un major reconeixement del branding tant per clients i institucions, segons han manifestat el 43% dels enquestats. No obstant això, aquest valor varia quan ens referim a l’estimació per part de la societat en general (baixa al 33%). Aquí la resposta majoritària (39%) indica que el reconeixement serà molt similar al de 2021.

 

2. Més rebrandings, especialment, de grans marques

El 71% de les persones entrevistades considera que aquest 2022 augmentarà el número de les grans marques que renovaran la seva branding. Per contra, únicament un 5% pensa que no és el moment de fer un rebranding. Ara bé, quines marques o sectors seran els més proclius al canvi? T’ho expliquem a continuació.

 

3. Renovar-se, o morir?

Sense voler exagerar, sí que podem concloure que hi ha marques emblemàtiques que haurien de revisar urgentment el seu branding. Els exemples que més es repeteixen: Mercadona, El Corte Inglés i Telcel.

Altres casos cridaners, a Espanya: CaixaBank, Mútua Madrilenya, Iberdrola, RAE, Antena 3, Tecnocasa, Caprabo i Zara.

A l’altre costat de l’Atlàntic destaquen: Mercat Lliure, La Serenísima, Aeromexico, Banorte, Walmart l’Argentina… i en general, totes les companyies de telefonia a Latam.

Mentre que en l’apartat internacional: Virgin, Ford i Ryanair, van al capdavant, curiosament seguides de tres cadenes de supermercats Lidl, DIA i Carrefour. També es cola Adidas.

 

4. Nou impuls del branding sobre quatre rodes

Respecte a la pregunta: a quin sector empresarial veurem més rebrandings en els pròxims mesos? La resposta és clara. El sector de l’automòbil guanya per golejada amb un 80% dels enquestats. Una altra qüestió és, seguiran la tendència del 2021 en la seva aposta pel monocrom i la síntesi? Veurem.

Pel que fa a altres sectors, telecomunicacions i energètiques se situen en segona posició. I en tercer lloc: banca, moda i tèxtil, viatges i turisme.

 

5. Digitalització, entorn postpandèmia i compromís social, factors crucials al 2022

Sobre els fronts amb els quals haurem de lluitar al 2022, els enquestats destaquen tres factors. El primer: la digitalització. Et sona el terme, veritat?

El segueixen, de major a menor importància: l’escenari postpandèmia, el compromís social i mediambiental, la humanització de les marques, la major competència, la polarització de la societat i les limitacions legals.

 

6. L’estratègia és (o hauria de ser) un must

Sobre els aspectes més importants en un procés de branding: el desenvolupament d’una estratègia coherent prima amb diferència sobre la resta de factors.

En segona posició, se situen l’atractiu visual i l’adequació amb el públic objectiu. Mentre que la projecció de futur, memorabilitat i rellevància apareixen en tercer terme.

 

7. Focus en la recerca

La recerca i l’estratègia són aquells punts en els quals els enquestats incideixen que les marques hauran de posar focus al 2022. I una altra dada rellevant, l’experiència d’usuari, que entra amb força al costat de l’èmfasi en els suports digitals i el desenvolupament d’un sistema visual.

 

8. Menys és més i aposta narrativa

En l’apartat gràfic i de branding visual, el minimalisme, la simplicitat, la ​​neteja i la tornada a les formes bàsiques, el 2D, la síntesi, el monocolor i abstracció són les tendències que veurem, segons les dades de l’enquesta. Un continuisme clar, respecte a l’observat al 2021, especialment en sectors com el de l’automòbil i la moda.

A aquesta tendència, cal afegir altres aspectes valuosos com: el desenvolupament de sistemes dinàmics i flexibles, més complexos i amb molt de contingut de vídeo.

Tot això sense oblidar l’apartat de branding verbal. L’aposta a favor de generar marques amb una narrativa, un llenguatge i un to i veu exclusius presa cada vegada més rellevància.

 

9. Trencar el que s’estableix. Solucions més creatives i innovadores

Així mateix, la creativitat i innovació, són els punts crucials i que amb clara diferència més valoren els clients a l’hora de buscar una agència o dissenyador per a fer un projecte de branding. En segona posició, se situen la proximitat i l’experiència prèvia en el sector. I finalment, el preu i el prestigi.

 

10. La hibridació és un punt a favor

Els equips de treball híbrids seran els que predominin en el desenvolupament de projectes de branding, segons les respostes del 50% dels enquestats. Li segueixen les agències locals, agències internacionals i equips interns.

 

Tendències en branding per al 2022. 10 insights que no et pots perdre
1. Els propòsits, però reals i veritables
2. De futurs incerts a futurs desitjables: la reinvenció de les marques
3. Branding visual: marques vives, audiovisuals, amb més CGI i moviment
4. Fi del logocentrisme
5. Potenciació del branding verbal, narratiu o de relat
6. Personalitat i to de veu com a palanques de canvi
7. Sostenibilitat + Transparència + Valors
8. Experiència d’usuari, amigable i resolutiva
9. Marques, de tu a tu
10. Blockchain, NFTs i Metaverso: una oportunitat per a les marques

Google My Business desapareix, benvingut Google Business Profile
Google tancarà Universal Analytics
Hola, et podem ajudar?